Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τσουρέκι «το ενάμισι» του Άκη Πετρετζίκη

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και μόλις που πρόλαβα να ετοιμάσω τα τσουρέκια μου. Τούτη τη φορά δε φταίει η κακή μου συνήθεια να τ' αφήνω όλα για την τελευταία στιγμή μα η πολύ δουλειά, που ως γνωστόν τρώει τον αφέντη. Ευτυχώς είχα προνοήσει να διαλέξω τη συνταγή και να προμηθευτώ τα υλικά κι έτσι είχα να σκεφτώ μόνο την ζύμη. Το youtube, για ακόμη μία φορά, μου έλυσε τα χέρια αφού εκεί εντόπισα την συνταγή για το "ενάμισι" τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη, σ' ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Mega "Πρωινό mou". Όπως αναφέρει κι ο ίδιος χρειάστηκε να παρασκευάσει διακόσιες διαφορετικές συνταγές για να καταλήξει στη συγκεκριμένη και σας διαβεβαιώ ότι πράγματι αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε.






Υλικά:

½ κιλό αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
150gr. Μέλι
150gr. Νερό
150gr. Βούτυρο
15gr. Μαγιά (2 φακελάκια)
1 ½ gr. Μαστίχα  
1 ½ Βανίλια
10gr. Μαχλέπι (1 ½ φακελάκι)
Ξύσμα από πορτοκάλι
2 Αυγά
1 ½ κουταλιά ζάχαρη




Προτίμησα να σας παραθέσω τα βίντεο της εκπομπής στα οποία ο σεφ Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει αναλυτικά την παρασκευή του τσουρεκιού. Εκεί θα βρείτε και όλα τα μυστικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!   




ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
(πηγή: www.megatv.com)

Mega "Πρωινό mou"  Άκης Πετρετζίκης (Μέρος 1)


Mega "Πρωινό mou"  Άκης Πετρετζίκης (Μέρος 2)


Mega "Πρωινό mou"  Άκης Πετρετζίκης (Μέρος 3)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στο ιστολόγιο μου προέρχονται από το google search ή από τα site και τα blog που μνημονεύονται και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους.
Τα αποσπάσματα video που δημοσιεύονται προέρχονται από το youtube ή άλλα site τα οποία αναφέρονται.
Τα κείμενα είναι δικά μου εκτός μερικών εξαιρέσεων στις οποίες αναφέρεται η πηγή προέλευσης.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του blog με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου με την προϋπόθεση να αναφέρεται εμφανώς η πηγή ως chrissaki.blogspot.gr